20 Δεκέμβριος 2012, 11:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:25

Στα λευκά ντύθηκε ο Έβρος

  • Στα λευκά ντύθηκε ο Έβρος

Στα «λευκά» ντύθηκε ο Έβρος με τη πρώτη χιονόπτωση γι' αυτό το χειμώνα να κάνει την εμφάνισή της ακόμη και στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα τα ξημερώματα της Πέμπτης η θερμοκρασία έπεσε ακόμη και στους -10 στον ορεινό όγκο του Σουφλίου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκχιονιστικά μηχανήματα καθάριζαν το οδόστρωμα προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού. Σε ορισμένες περιοχές χιόνιζε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, το πρωί όμως λόγω της θερμοκρασίας τα πάντα ήταν παγωμένα.

Ο παγετός που επικραστούσε στον κεντρικό και βόρειο Έβρο έκανε τους Δημάρχους να πάρουν την απόφαση  την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου να είναι κλειστά. Το κουδούνι όμως δε χτύπησε ούτε στα σχολεία των Φερών και του Πέπλου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, καθώς και σε αυτές τις περιοχές οι δρόμοι ήταν «παγωμένοι».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου  βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Πέμπτης.

Πηγή: e-evros.gr