19 Δεκέμβριος 2012, 10:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:52

Ο ΟΛΠ τιμά τη μνήμη των Μικρασιατών προσφύγων

  • Ο ΟΛΠ τιμά τη μνήμη των Μικρασιατών προσφύγων

Tην τοποθέτηση Αναθηματικής Στήλης στη μνήμη των Μικρασιατών προσφύγων, στη χερσαία λιμενική ζώνη του ΟΛΠ Α.Ε., η οποία βρίσκεται σε χώρο 6.000 τ.μ. κάτω ακριβώς από τον αρχαιολογικό χώρο των Ηετιώνιων Πυλών ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε.

Τον χώρο αυτόν  η διοίκηση της  Δ.Σ. του Οργανισμού  είχε αποφασίσει ήδη από πέρυσι να τον εκχωρήσει στο Υπ. Πολιτισμού για πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος χρήσεις. Στον χώρο αυτό που μετατρέπεται σε πάρκο, ως συνέχεια του αρχαιολογικού πάρκου και του πάρκου Δραπετσώνας, θα ανεγερθεί στο βόρειο άκρο του, η Αναθηματική Στήλη των Μικρασιατών προσφύγων.

Ο χώρος αυτός επελέγη μεταξύ άλλων, διότι σ’ αυτόν κυρίως  οργανώθηκαν οι πρώτοι καταυλισμοί των χιλιάδων προσφύγων, που κατέφθαναν στο λιμάνι του Πειραιά, υποδοχή και ανακούφιση στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι υπηρεσίες του ΟΛΠ.

Η απόφαση ελήφθη μετά από κοινή πρωτοβουλία, όλων των μικρασιατικών οργανώσεων, των φορέων του Πειραιά και της αυτοδιοίκησης, υπό τον συντονισμό της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά της Περιφέρειας Αττικής. Η τελική επιλογή της τοποθέτησης της Αναθηματικής Στήλης Μικρασιατών Προσφύγων σε ζώνη της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά αποτελεί ομόφωνη απόφαση και εκφράζει το σύνολο των Μικρασιατικών Σωματείων και της Ένωσής τους.

Πηγή: protothema.gr