19 Δεκέμβριος 2012, 08:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:25

Κρυώνει ο καιρός στην Ελλάδα. Ήπιος στον Πόντο

  • Άστατος ο καιρός και σήμερα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Κρύο σε όλη την Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στην πρωτεύουσα του Πόντου.

ΑΤΤΙΚΗ

Αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς βροχούλες ή ψιχάλες στη διάρκεια της ημέρας (έναν γενικά κλειστό καιρό) θα έχει σήμερα το λεκανοπέδιο, ενώ ασθενείς έως μέτριες χιονοπτώσεις θα πέφτουν πάνω από τα 900μ. υψόμετρο της Πάρνηθας. Ανοιγοκλεισίματα θα έχει κατά διαστήματα ο καιρός, ενώ οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάσουν μέτριοι και ισχυροί ανά περιοχή και θα αισθανθούμε αρκετό κρύο. Η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 9-13°C, ενώ στα ευρύτερα των βορείων προαστίων  κατά μέσο όρο από 5-9 ή και 10°C.
 
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

Νεφώσεις με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και χιόνια σε όλα σχεδόν τα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας, πιθανόν δε και σε σχεδόν πεδινά τμήματα της Θράκης. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στα πελάγη (ΔΝΔ και ΒΔ) και θα φτάσουν τα 8Bf. Η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θα σημειώσει πτώση.

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Μία μάλλον καρμπόν ημέρα με τη χθεσινή, θα έχει η πρωτεύουσα του Πόντου. Λίγες βροχούλες κατά διαστήματα μέσα στην ημέρα και αρκετές νεφώσεις να διατηρούνται ψηλά στον ουρανό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 9-14 ή και 15°C.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής