19 Δεκέμβριος 2012, 12:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάρτιος 2015, 11:35

Η γενοκτονία των Ποντίων στα Ελληνικά σχολεία;

  • Η γενοκτονία των Ποντίων στα Ελληνικά σχολεία;

Μετά από παράκληση πολλών εκπαιδευτικών, επιτροπή από μέλη και φίλους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών εκπόνησε Σχέδιο Εργασίας με θέμα «Ποντιακός Ελληνισμός» τόσο για την Πρωτοβάθμια όσο και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
 
Το Σχέδιο είναι μεγάλο σε έκταση και περιλαμβάνει όλο σχεδόν το ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο του ποντιακού ελληνισμού. Θα μπορούσε να είναι συνοπτικό, κρίθηκε όμως προσφορότερο να δοθούν όλα τα δεδομένα αφενός μεν γιατί η ιστορία του   ποντιακού ελληνισμού είναι σχεδόν άγνωστη και αφετέρου για να δοθεί η ευκαιρία στον εκπαιδευτικό που θα ασχοληθεί, να επιλέξει τα δεδομένα που επιθυμεί. Η διάρκεια υλοποίησης του Σχεδίου μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα.

Η υλοποίηση του Σχεδίου μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες δράσεις του σχολείου σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και άλλους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Για παράδειγμα η Ένωση Γονέων Παλλήνης προσανατολίζεται σε σχετικές εκδηλώσεις μετά το Πάσχα.

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών - επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα την Αθήνα και μέλη του εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πληροφορίες - Επικοινωνία: apkosm@yahoo.gr, pavlidisant@hotmail.com

Δείτε επισυναπτόμενο το σχέδιο εργασίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα για την Γενοκτονία των Ποντίων στη σχετική ενότητα του Pontos-News.gr