19 Δεκέμβριος 2012, 06:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:26

Λουκέτο σήμερα στο δημόσιο

  • Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σήμερα στα Προπύλαια

"Εκτός λειτουργίας" σήμερα 19 Δεκεμβρίου ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενώ για τον ιδιωτικό τομέα η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε τρίωρη στάση εργασίας (12.00-15.00).

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Σημειώνεται ότι απεργούν όλοι οι εργαζόμενοι σε εφορίες, νομαρχίες, πολεοδομίες, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και γενικότερα όλος ο δημόσιος τομέας.

Η ΑΔΕΔΥ σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι, "αυτή η κοινωνικά άδικη πολιτική, που εκφράζεται κυρίως μέσα από τις διαρκείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις συνεχείς επιθέσεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, τη φορολογική αφαίμαξη των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών και τη συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και του Κοινωνικού Κράτους, είναι επιπρόσθετα αδιέξοδη και αναποτελεσματική, καθώς αντί να οδηγεί στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης κι έτσι να δημιουργεί την ελπίδα για έξοδο από την κρίση, βυθίζει τη χώρα σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση".

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ τονίζει ότι, "η νέα φορολογική επίθεση κατά των μισθωτών, των συνταξιούχων, των απλών πολιτών, η ισοπέδωση των βασικών και θεμελιακών δικαιωμάτων, οι πολιτικές της ύφεσης των ιδιωτικοποιήσεων του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της ανεργίας και των απολύσεων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστούν. Η ριζική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής είναι επιτακτική και αναγκαία για την επιβίωση των πολιτών και της χώρας".

Πηγή: enikos.gr