18 Δεκέμβριος 2012, 15:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:26

Στα μαχαίρια ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσή Αυγή για Σκόπια

  • Στα μαχαίρια ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσή Αυγή για Σκόπια

Στα μαχαίρια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και στη μέση η Χρυσή Αυγή για τις δηλώσεις που έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη, η οποία μεταξύ άλλων κατηγόρησε την Ελλάδα για αδιέξοδο με τα Σκόπια, καταλογίζοντας στη χώρα μας "οικονομικό επεκτατισμό", εξαιτίας "καπιταλιστικών συμφερόντων".

Την αρχή έκανε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος είπε ότι "Τα εθνικά θέματα απαιτούν υπευθυνότητα. Δεδομένης και της συμμετοχής της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σε διαδήλωση υπέρ του σκοπιανού "αλυτρωτισμού", αλλά και σειράς ανάλογων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει, επιτέλους, τη θέση του. Υιοθετεί αυτές τις ανιστόρητες και επικίνδυνες τοποθετήσεις; Τα εθνικά θέματα απαιτούν υπευθυνότητα» τονίζει ο Μ. Κεφαλογιάννης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: Ο άσφαιρος αντιπερισπασμός της Ν.Δ. που αποσκοπεί στη δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων, δεν πείθει κανέναν. Άλλωστε, δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Ο κ. Σαμαράς είναι εκείνο το πολιτικό πρόσωπο που έχει βαριές ευθύνες για την περιπέτεια γύρω από την ονομασία της FYROM.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι σαφής από την πρώτη μέρα που προέκυψε το ζήτημα. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αλήθεια η θέση του κ. Σαμαρά ποια είναι σήμερα;
Κι ένα δεύτερο ερώτημα. Είναι τυχαίο ότι αυτοί που δείχνουν ενθουσιασμένοι από τη δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη είναι η Χρυσή Αυγή;

Η Χρυσή Αυγή εντωμεταξύ ανακοίνωνε: "Τα αφελληνισμένα ανδρείκελα του Σύριζα που αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας να απελαθούν πάραυτα στα Σκόπια και να μη ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα."

Η ΝΔ όμως επανήλθε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταδικάσει, επιτέλους, τη σύμπλευση της βουλευτή Ιωάννας Γαϊτάνη, της νεολαίας και άλλων στελεχών του, με την προπαγάνδα των Σκοπίων; Περιμένουμε ξεκάθαρη απάντηση. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

Πηγή: newsit.gr