18 Δεκέμβριος 2012, 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:26

Φορολογικό και Κυριακές θα κλείσουν τις επιχειρήσεις

  • Φορολογικό και Κυριακές θα κλείσουν τις επιχειρήσεις

«Όσες επιχειρήσεις, μικρές και μεσαίες δεν κλείσει το φορολογικό, θα τις αποτελειώσει η λειτουργία τις Κυριακές» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κροκίδης.

Την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο αγώνα τόσο κατά του φορολογικού νομοσχεδίου όσο και κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα, που συναντήθηκε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Η κα. Παπαρήγα έκανε λόγο για «ωράριο ζούγκλας με τα μαγαζιά όλες τις μέρες ανοιχτά, όχι για να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές, αλλά κυρίως για να συγκεντρωθεί ο τζίρος σε πολύ λιγότερα χέρια» και επεσήμανε ότι «το φορολογικό και το ωράριο θα λειτουργήσουν εξοντωτικά για τους μικρούς επιχειρηματίες και θα επιταχυνθεί η συγκέντρωση στα χέρια λίγων και του τζίρου και του εμπορίου και των προϊόντων».

«Όσες επιχειρήσεις, μικρές και μεσαίες δεν κλείσει το φορολογικό, θα τις αποτελειώσει η λειτουργία τις Κυριακές» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και τόνισε ότι η ΕΣΕΕ ζήτησε τη βοήθεια της γγ του ΚΚΕ «να στηρίξει τις εντός κρίσης μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις- νομίζω ότι αυτός είναι ο κοινός σκοπός, να παραμείνουν οι 680.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 1.500.000 εργαζόμενους, και συγκεκριμένα στον κλάδο του εμπορίου απασχολούνται 500.000 εργαζόμενοι, τους οποίους οφείλουμε να ευχαριστήσουμε γιατί σε όλη αυτή την περίοδο στήριξαν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, παρά το γεγονός ότι σε αρκετούς οφείλονται μηνιάτικα αρκετών μηνών».

Πηγή: skai.gr