18 Δεκέμβριος 2012, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:26

Spiegel: Έλληνες αγοράζουν ακίνητα στη Γερμανία

  • Spiegel: Έλληνες αγοράζουν ακίνητα στη Γερμανία

Το γνωστό γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρει σε ρεπορτάζ του πως πλούσιοι Έλληνες, Ισπανοί αλλά και Πολωνοί αγοράζουν ακίνητα στη Γερμανία και μάλιστα τοις μετρητοίς.

"Οι Έλληνες αγοράζουν μόνο από ιδιώτες", ανέφερε, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, διαφήμιση μεσιτικού γραφείου σε περιοχή κοντά στο Αμβούργο.

Η ίδια πηγή έκανε λόγο για "εγγυημένη διακριτικότητα", ενώ, σε άλλη καταχώρηση, μεσίτης διαφήμιζε "πώς θα σώσετε τα χρήματά σας από τον Γκάουκ, την Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τους άλλους μαφιόζους".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ένα τρίτο των αγοραστών γης, μονοκατοικιών και διαμερισμάτων στην Γερμανία προέρχεται πλέον από το εξωτερικό.

Επιπλέον, οι ξένοι επενδυτές, εν αντιθέσει προς τους Γερμανούς, πληρώνουν συνήθως σε μετρητά. Το Spiegel επισημαίνει πάντως ότι η προτίμηση των επενδυτών στις γερμανικές πόλεις οφείλεται και στο γεγονός ότι πχ στο Βερολίνο οι τιμές των ακινήτων κυμαίνονται στα 1400-1500 ευρώ, πολύ χαμηλότερα από τις τιμές στο Παρίσι, το Μιλάνο ή την Μπολόνια.

Ταυτόχρονα διευκρινίζει ότι "δεν είναι μόνο οι πλούσιοι Έλληνες που αγοράζουν στο Βερολίνο, αλλά και πολλοί οικογενειάρχες, οι οποίοι θέλουν να εξασφαλίσουν ένα διαμέρισμα για τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε μια πόλη όπου σημειώνεται έκρηξη στην αγορά ακινήτων".

Πηγή: news247.gr