17 Δεκέμβριος 2012, 13:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:26

Τουρκία: Εγκαίνια σε 112 έργα στις 12 Δεκεμβρίου

  • Τουρκία: Εγκαίνια σε 112 έργα στις 12 Δεκεμβρίου

Ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan ανέλαβε την πρωτοβουλία να εγκαινιάσει 112 έργα, σε μία «ιδιαίτερη» ημερομηνία, στις 12.12.12. Πρόκειται για έργα με εξαιρετικά μεγάλο προϋπολογισμό, ενώ σε ένα από αυτά (φράγμα), δόθηκε το όνομα του προέδρου της Βουλής, Çiçek.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να φέρουμε τις υπηρεσίες σε κάθε γωνιά της Τουρκίας. Δεν επιδιώκουμε μια πολιτική βασισμένη στην ταυτότητα. Επιδιώκουμε την εφαρμογή πολιτικής με την οποία θα παρέχονται υπηρεσίες προς όλους. Δεν επιδιώκουμε την πόλωση, ούτε την περιθωριοποίηση των πολιτών μας, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι».

Στα 112 έργα περιλαμβάνονται, 49 υδροηλεκτρικοί σταθμοί σε 29 πόλεις, φράγματα, αρδευτικά συστήματα, συστήματα πόσιμου νερού και εγκαταστάσεις για την πρόληψη των πλημμυρών, ενώ το συνολικό κόστος των έργων αγγίζει τα 16 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες ( $8.9 δις).

Στις δηλώσεις του, ο Erdoğan σχολίασε ότι με αυτά τα έργα, η Τουρκία θα «κερδίσει» 8,4 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ 614 εκατομμύρια κυβικά μέτρα πόσιμου νερού θα είναι διαθέσιμα σε 8 εκατομμύρια ανθρώπους σε επτά πόλεις συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης. Σημείωσε επίσης, ότι, με αυτά τα έργα, η Κωνσταντινούπολη δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στα θέματα του πόσιμου νερού, τουλάχιστον μέχρι το 2040.

Πηγή: e-afipnisi.gr