17 Δεκέμβριος 2012, 11:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:26

Τι λέει το φορο-νομοσχέδιο για ιερές δωρεές

  • Σάλος για το Ιερό μαύρο χρήμα

Από τις 13 Δεκεμβρίου το νέο φορο-νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή. Η ψήφισή του είναι προγραμματισμένη για μετά τις γιορτές αφού η Βουλή κλείνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Αγιορείτικου βήματος» οι φοροαπαλλαγές που  διατηρούνται είναι μόνο αυτές που αφορούν ιατρικά έξοδα και νοσήλια, διατροφή μεταξύ συζύγων και δωρεές σε δημόσιο και κοινωφελή ιδρύματα.

Σύμφωνα με το φορολογικό  νομοσχέδιο από το ποσό του φόρου της κλίμακας θα αφαιρείται ποσοστό 10% για κάθε μία από τις παρακάτω δαπάνες: Των ποσών που καταβάλλονται λόγω δωρεάς στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, τους Ιερούς Ναούς, τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, την Ιερά Μονή Σινά, την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, τα ημεδαπά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα κρατικά και δημοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία που είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό

Πηγή: newsbomb.gr