17 Δεκέμβριος 2012, 07:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:26

Οι Μικρασιάτες Θήβας τίμησαν τον Μάρκο Βαμβακάρη

  • Οι Μικρασιάτες Θήβας τίμησαν τον Μάρκο Βαμβακάρη

Μαγική βραδιά ήταν για τους τυχερούς που επέλεξαν να βρίσκονται στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας το μουσικό αφιέρωμα για τα 40 χρόνια από το θάνατο του Μάρκου Βαμβακάρη την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 .

Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας , το Λύκειο Ελληνίδων , ο σύλλογος «Φίλοι του Βιβλίου»  , οι Φίλοι της Παραδοσιακής Μουσικής και ο σύλλογος φωτογραφίας και καλλιτεχνικής έκφρασης «Ελλείτροχος»  ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης για την ανέγερση του Κέντρου Διημέρευσης ΑμεΑ.

Πέρα από τον σημαντικό σκοπό , όλη η εκδήλωση ήταν υψηλού επιπέδου αποδεικνύοντας  ότι όταν το μεράκι και η αγάπη για την Τέχνη συνδυαστούν με την προσφορά να βελτιωθεί η καθημερινότητα  των συμπολιτών μας,  μπορούν να γίνουν υπέροχα πράγματα από τα δικά μας παιδιά.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης ανταμείφθηκαν από το θερμό και παρατεταμένο  χειροκρότημα  των θεατών που με την μουσική και το τραγούδι τους μας ταξίδεψαν στις πεζούλες της Σύρου , τις γειτονιές του Πειραιά , και τα στενά της Κοκκινιάς. 

Ο Θωμάς Παναγόπουλος και ο Παναγιώτης Ρωμανάς στο μπουζούκι , η  Ελένη Λαζάρου μπαγλαμά – τραγούδι ο Χρίστος Γαλιτόπουλος  Κιθάρα – τραγούδι,  ο Βαγγέλης Γρυπάρης  και ο Σωτήρης Παπαναστασίου στο τραγούδι μας απογείωσαν την διάθεση και το κέφι.

Νωρίτερα   η χορωδία μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας με την συνοδεία της Ελένης Ξυνού – Κοβάνη στο ακορντεόν και του Αγησίλαου Πανουσάκη στο τουμπερλέκι  με τις παιδικές φωνούλες τους και την ολιγόλεπτη  προβολή βίντεο μας έβαλαν στο κλίμα του αφιερώματος στον Μάρκο .

Ενθουσίασαν  και ξεσήκωσαν το κοινό με τις χορευτικές τους φιγούρες οι χορευτές  Νίκος Βουνάτσος , Ηλίας Σκυριανός , Δημήτρης Γαστουνιώτης  και Χριστόφορος Κάλλης . Ιδιαίτερες η πληροφορίες για την εμβληματική μορφή του ρεμπέτικου από τον συγγραφέα  Ηλία Βολιώτη –Καπετανάκη και πολύ σημαντική η αφήγηση κειμένων για την ζωή του Μάρκου από τον Αντώνη Φωτιάδη που κάλυψαν την ζωή  και τη δράση του μεγάλου συνθέτη , στιχουργού και τραγουδιστή που φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον θάνατο του.

Την εκδήλωση έκλεισε η Αθηνά Ράικου - Πρεβεζάνου  που ευχαρίστησε τους 5 συλλόγους για την συμβολή και την συμπαράσταση τους στην ανέγερση του κέντρου διημέρευσης ΑμεΑ.

Πηγή: thivaononlihe.blogspot.gr