17 Δεκέμβριος 2012, 12:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2014, 13:20

Κοφτάδες – Οι ποντιακοί ντολμάδες

  • Κοφτάδες – Οι ποντιακοί ντολμάδες

Οι ποντιακοί ντολμάδες, ή κοφτάδες, είναι ένα πολύ δημοφιλές φαγητό για τους Ποντίους. Είναι πολύ νόστιμοι και αξίζει να τους δοκιμάσετε.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μαύρα λάχανα (πωλούνται στις λαϊκές αγορές σε φύλλα)
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι νερού ρύζι γλασέ
  • ½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά, όλα μαζί.
  2. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα του λάχανου και τυλίγουμε ντολμάδες.
  3. Τους τοποθετούμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν.
  4. Σιγοβράζουμε για 45΄ περίπου.

Καλή σας όρεξη.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο. Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr