16 Δεκέμβριος 2012, 09:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:27

Πατριάρχης Θεόδωρος Β': Καταστάσεις της Αφρικής έφτασαν και εδώ

  • Πατριάρχης Θεόδωρος Β': Καταστάσεις της Αφρικής έφτασαν και εδώ

Για καταστάσεις που βρίσκεις στις χώρες της Αφρικής, αλλά τώρα έφτασαν και στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

Δεν περίμενε πως καταστάσεις της Αφρικής θα έφταναν κάποτε και στην Ελλάδα, είπε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β', από την Νέα Αλικαρνασσό της Κρήτης όπου βρίσκεται.

"Ένα προσκύνημα ταπεινό είναι εδώ κάθε φορά που έρχομαι στην Αλικαρνασσό στον τόπο που με γέννησε και με ανέθρεψε. Έτσι λοιπόν σήμερα ανήμερα του Αγιου Ελευθεριού θέλω να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά και κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που έχουμε φτάσει. Η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί όταν δούμε ο ένας τον άλλο κατα πρόσωπο με αγάπη και συμπόνια", ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου στην Νέα Αλικαρνασσό.

"Και με την πιο παράξενη φαντασία κανείς δεν μπορούσε να περιμένει οτι φτάσαμε εδώ. Όμως πρέπει να δούμε την πραγματικότητα, ήρθαν αυτές οι ημέρες. Και όταν περιέγραφα τις καταστάσεις της Αφρικής με την φτώχεια και την εξαθλίωση δεν περίμενα ότι οι ίδιες εικόνες θα έφταναν κάποτε στην πατρίδα μας", τόνισε.

Πηγή: news247.gr