15 Δεκέμβριος 2012, 16:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:27

Guardian: Ο Αγιος Βασίλης γυρίζει την πλάτη στην Αθήνα

  • Guardian: Ο Αγιος Βασίλης γυρίζει την πλάτη στην Αθήνα

Τα φετινά Χριστούγεννα ο Αγιος Βασίλης δεν θα κάνει στάση στην Αθήνα.

Ο λόγος; Η κρίση που μαστίζει τη χώρα… Αυτή είναι η άποψη του Βρετανού σκιτσογράφου Κίπερ Ουίλιαμς, συνεργάτη της εφημερίδας «Guardian», που δημιούργησε μια σειρά ψηφιακών χριστουγεννιάτικων καρτών με θέματα που συνδυάζουν τα γνωστά εορταστικά στερεότυπα με ζητήματα της επικαιρότητας.

Η επίμαχη κάρτα που αφορά την Ελλάδα και τα οικονομικά της προβλήματα θέλει τον καλοθρεμμένο άγιο να μη μας καταδέχεται πλέον, σύμφωνα τουλάχιστον με την -ομολογουμένως ενοχλητική- χιουμοριστική ματιά του σκιτσογράφου. Το σκίτσο με το φλεγματικό βρετανικό χιούμορ απεικονίζει τον Αϊ-Βασίλη να κάθεται πάνω σε ένα έλκηθρο γεμάτο δώρα και να πετάει πάνω από την Αθήνα και την Ακρόπολη. Ωστόσο η εντολή που δίνει στους ιπτάμενους ταράνδους του είναι «keep moving» (μη σταματάτε). Για να τονίσει το χιουμοριστικό του μήνυμα (ότι δηλαδή ο Αϊ-Βασίλης αγνοεί την Ελλάδα επειδή είναι πολύ φτωχή), ο σκιτσογράφος απεικονίζει έγχρωμες τις φιγούρες του αγίου και των ταράνδων και γκρίζα την Αθήνα.

Στο σημείο αυτό θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι το… αστείο του Κίπερ Ουίλιαμς έχει ένα σφάλμα, αφού ο Αϊ-Βασίλης υποτίθεται ότι συμβολίζει την ανιδιοτελή αγάπη, προσφέροντας τα δώρα του στα παιδιά ανεξάρτητα από το αν είναι φτωχά ή πλούσια και χωρίς να περιμένει καμία ανταπόδοση ή αμοιβή. Εκτός, βέβαια, και αν ο άγιος του σκίτσου αποφεύγει την Αθήνα επειδή φοβάται το… πλιάτσικο.

Οι υπόλοιπες κάρτες, τις οποίες οι αναγνώστες μπορούν να στείλουν μέσω email ή Twitter, ασχολούνται με άλλα θέματα, όπως το πρόσφατο τραπεζικό σκάνδαλο με το επιτόκιο Libor, καθώς και με τη σχέση των τραπεζών με τη… ρουλέτα.

Πηγή: espressonews.gr