15 Δεκέμβριος 2012, 14:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:27

Δικαίωμα ψήφου και στους Ελληνες ομογενείς

  • Δικαίωμα ψήφου και στους Ελληνες ομογενείς

Δικαίωμα ψήφου και στους Ελληνες ομογενείς ετοιμάζεται να παραχωρήσει η κυβέρνηση, ώστε να μπορούν να επιλέγουν το κόμμα που προτιμούν, ακόμη κι αν βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης θα παρουσιάσει την πλήρη μορφή του σχετικού νομοσχεδίου στις αρχές του επόμενου έτους, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος δημόσιας διαβούλευσης. Στόχος του είναι να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Στην περίπτωση μάλιστα που εγκριθεί από τα 2/3 του Κοινοβουλίου (τουτέστιν εάν λάβει τη συγκατάθεση 200 βουλευτών), θα ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές.

Βάσει του σχεδίου νόμου, ο ελληνικός πληθυσμός ανά τον κόσμο θα μπορεί να προσέρχεται σε ειδικούς χώρους (κατά πάσα πιθανότητα στις πρεσβείες και τα προξενεία της χώρας μας στο εξωτερικό), θα πηγαίνει κανονικά πίσω από το παραβάν που θα έχει στηθεί και θα επιλέγει το κόμμα που προτιμά να κυβερνήσει τη γενέτειρά του. Σαν να βρισκόταν στην πατρίδα. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι πριν από τις εθνικές εκλογές θα πρέπει να γίνεται πολύ μεγάλη και καλή προετοιμασία, ούτως ώστε να φτάνουν εγκαίρως τα ψηφοδέλτια των κομμάτων σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου. Με τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει η ψήφος των ομογενών θα προσμετράται στην επικράτεια συνολικά και όχι σε κάποια συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Να σημειωθεί, τέλος, ότι μέχρι σήμερα οι ομογενείς έχουν δικαίωμα να μετέχουν εξ αποστάσεως μόνο στις ευρωεκλογές.

Espressonews.gr

Πηγή: madata.gr