15 Δεκέμβριος 2012, 14:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:27

Προκλητικές δηλώσεις Μπαγίς για την κυπριακή οικονομία

  • Τουρκία: Βοήθεια της Κύπρου μόνο απο τους Τουρκοκύπριους

Σε προβοκατόρικες και υπονομευτικές δηλώσεις για την οικονομία της Κύπρου - και κατά συνέπεια όλης της ΕΕ και της Ευρωζώνης - προχώρησε ο υπουργός ΕΕ της Τουρκίας , Εγκεμέν Μπαγίς.

«Οι επενδυτές που  δανείζουν χρήματα σε ελληνοκυπριακές τράπεζες θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά• αυτή (η οικονομική) κρίση θα μπορούσε να τους επηρεάσει πάρα πολύ. Είναι καλύτερα γι' αυτούς να επενδύσουν σε τουρκικές τράπεζες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο τουρκοκύπριος πρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσιούκ παρομοίασε δε, εμμέσως πλην σαφώς, την Κύπρο με τη Λιβύη και το Σουδάν, προσθέτοντας ότι «ο νότος είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση»...

Δηλώνοντας ότι η οικονομική κρίση που έπληξε την Κύπρο δεν ήταν έκπληξη για τον ίδιο, ο Μπαγίς ισχυρίστηκε επίσης ότι «αν το Σχέδιο Ανάν (για την επανένωση της Κύπρου) είχε γίνει δεκτό το 2004, «το ελληνικό τμήμα της Κύπρου δεν θα αντιμετώπιζε σήμερα οικονομική κρίση, επειδή θα υπήρχαν επενδύσεις, έσοδα από τον τουρισμό και μια θετική ατμόσφαιρα.»

Πηγή: protothema.gr