15 Δεκέμβριος 2012, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:27

Στουρνάρας: Στη φυλακή οι μεγαλο-φοροφυγάδες

  • Γ. Στουρνάρας: Σκληρή διαπραγμάτευση για τα εργασιακά

"Όποιος πιάνεται για φοροδιαφυγή θα πηγαίνει στη φυλακή". Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες είναι οι δηλώσεις τις οποίες έκανε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην “Ημερησία του Σαββάτου”, την επομένη της θετικής για την Ελλάδα απόφασης του Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ προς την Αθήνα.

Ο “τσάρος” της ελληνικής οικονομίας περιγράφει τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, προχωρεί σε προβλέψεις για επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς ακόμη και εντός του 2013, και “απειλεί” ευθέως με φυλάκιση όσους φοροδιαφεύγουν και έχουν μεγάλες περιουσίες.

“Τα ψέμματα τελείωσαν. Αν κάποιος πιάνεται για φοροδιαφυγή και έχει περιουσία, είτε θα συμβιβάζεται είτε θα πηγαίνει φυλακή”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ανέλυσε ως εξής την απόφαση του Eurogroup και τις προοπτικές που διανοίγονται πλέον για την Ελλάδα:

“Πιστεύω ότι μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2013, θα μπορούμε να δούμε ανάπτυξη με θετικούς ρυθμούς μεταβολής του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση, ή μήνα με μήνα. Ό, τι θετικό πετυχαίνουμε από εδώ και στο εξής, θα πέφτει σαν βροχή στην έρημο, με δεδομένο ότι η χώρα θα ξυπνάει από μια ύφεση πρωτοφανούς διάρκειας για τα σύγχρονα δεδομένα. Πήραμε μια ανάσα, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Αποφύγαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας, αλλά έχουμε υποχρέωση ως κυβέρνηση και ως κοινωνία να πετύχει το πρόγραμμα. Διασφαλίσαμε τους καλύτερους όρους που μπορούσαμε εντός της ευρωζώνης. Πρέπει να πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, ήδη από φέτος”.

Πηγή: ysterografa.gr