15 Δεκέμβριος 2012, 12:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:27

NY Times: Μεγιστάνας μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική

  • NY Times: Μεγιστάνας μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική

Για τον Λαυρεντιάδη έγραψαν οι New York Times: «Μεγιστάνας υπό κράτηση μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική» είναι ο τίτλος του άρθρου,  που αναφέρει ότι «ο κ. Λαυρεντιάδης, πρώην μεγαλομέτοχος της Proton Bank, η οποία φέρεται να έχει δώσει επισφαλή δάνεια 900 δισ. δολαρίων για να κρατήσει ζωντανές άλλες επιχειρήσεις, είναι στο επίκεντρο έρευνας που ανέδειξε ανησυχίες για βαθιά ριζωμένη διαφθορά στην Ελλάδα».

Η εφημερίδα περιγράφει τα όσα έχουν συμβεί από την ημέρα που ο Έλληνας επιχειρηματίας συνελήφθη στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη, πως μπήκε στο νοσοκομείο μετά τη σύλληψη του και ότι το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Αναφέρεται στο Δαφνί, όπου ο πρώην μεγαλομέτοχος της Proton Bank μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής, μετά την διάγνωση του γιατρού του για ψυχική ασθένεια.

Εκεί όμως οι γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν πως δεν συντρέχει κανένας λόγος για την παραμονή του στη ψυχιατρική κλινική. Έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Εξαιτίας της παραμονής του στο νοσοκομείο η 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, μετέβη η ίδια στον Ευαγγελισμό για να τον ανακρίνει και αποφάσισε να διατάξει την προφυλάκισή του.

Η απολογία του κράτησε περίπου μιάμιση ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λαυρεντιάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος της ΤτΕ πάνω στον οποίο στηρίχθηκαν τα πορίσματα είναι λάθος. Πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι δικαστικές έρευνες ήθελε να επιστρέψει τα χρήματα.

Πηγή: newsit.gr