15 Δεκέμβριος 2012, 08:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:27

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα και τον Πόντο!

  • Καιρός: Βροχές καταιγίδες και χιόνια

Διαβάστε το δελτίο καιρού για ολόκληρη την χώρα αλλά και την περιοχή του Πόντου για το Σαββατοκύριακο.

ΑΤΤΙΚΗ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 15/12.

Αρχικά συννεφιασμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού πάνω από το λεκανοπέδιο, αλλά αργότερα και μέσα στην ημέρα θα αρχίσουν τα γνωστά παιγνιδίσματα του ήλιου και των νεφών εκεί ψηλά, με τον ήλιο να καταφέρνει να επικρατήσει στα σημεία!!! Οι άνεμοι θα συνεχίσουν ΒΑ και δεν θα προβληματίσουν, αφού η δυναμική τους θα είναι.ασθενική.

Η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 6-14°C, αλλά στα ευρύτερα Βόρεια Προάστεια θα κυμανθεί από 3-11°C.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12.

Νεφώσεις, ήλιος, στροφή των ανέμων σε νοτιάδες και άνοδος της θερμοκρασίας, θα είναι τα σημερινά χαρακτηριστικά του καιρού και πολλοί θα πουν, άϊντε να ζεσταθεί λίγο το κοκκαλάκι μας!!! Οι άνεμοι έως λίγο μέτριοι ΝΔ και η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα.τραβήξει ανηφόρα και θα κυμανθεί από 9-17 ή και 18°C, ενώ στα ευρύτερα Β.Π. θα κυμανθεί από 6-15°C.

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Μετά το εντυπωσιακό ψύχος των -17 και 18°C στη Δ.Μακεδονία (Φλώρινα, Πτολεμαίδα κ.λ.π.), για το Σ/Κ χαλαρώνουν τα πράγματα στον καιρό. Στα Δυτικά, τα κεντρικά, την Πελοπόνησο και την Ηπειρο, νεφώσεις με ασθενούς έως μέτριας έντασης βροχές, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα γενικά συννεφιασμένο σκηνικό, με ολίγη από ήλιο και σε όλη τη χώρα βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας.

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - ΠΟΝΤΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 15-16/12.

Τσουχτερό το κρύο στην πρωτεύουσα του Πόντου.

Λίγα σύννεφα που θα αυξηθούν μέσα στην ημέρα, λίγη βροχούλα και λίγο χιονόνερο για το Σάββατο (0-6°C η θερμοκρασία), λίγο από όλα την Κυριακή. Χιονόνερο, χιόνι και βροχή (1-5°C η θερμοκρασία).

Καλό Σ/Κ σε όλους.

Τη Δευτέρα θα δούμε τα νεώτερα στοιχεία για τα Χριστούγεννα, που πιθανότατα θα έχουν πολύ ενδιαφέρον!!!

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής