14 Δεκέμβριος 2012, 16:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:27

Απόλλων Καλαμαριάς Boxing Club

  • Απόλλων Καλαμαριάς Boxing Club

To πυγμαχικό τμήμα του Απόλλωνα Καλαμαριάς  δημιουργήθηκε στα μέσα του περασμένου αιώνα, και λειτουργεί αδιάκοπα μέχρι και σήμερα.

Οι συνθήκες ήταν πραγματικά πολύ δύσκολες και οι προπονήσεις γινόντουσαν σε ένα παλαιό κτήριο στο κέντρο της Καλαμαριάς . Από τα πρώτα όμως χρόνια ήρθαν πολλές επιτυχίες υπό την καθοδήγηση του κ.Νεκεφτίδη. Πολλοί αθλητές έφτασαν στο ψηλότερο βάθρο και στελέχωσαν την Εθνική Ελλάδος, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο εξωτερικό καθ όλη την περίοδο μέχρι και σήμερα (Ματσαρίδης, Μουρατίδης, Ερμείδης, Χαραλαμπίδης, Ασλανίδης, Σημαιοφορίδης, Μπουρμπουλάκης, Ιωαννίδης, Μονοκάνδηλος και άλλοι).

Λόγω της παλαιότητας του τμήματος έχουν περάσει αρκετοί προπονητές που έχουν φέρει πολλές επιτυχίες, (Σ.Ματσαρίδης, Χράπης, Καμάνης,Α.Ματσαρίδης). Από το 2008 έως σήμερα προπονητής είναι ο Ματσαρίδης Απόστολος, πρώην αθλητής και ο ίδιος, καθηγητής φυσικής αγωγής M.Sc. με ειδικότητα στα βαρέα αθλήματα. Η ακαδημία έχει αποδειχθεί φυτώριο μεγάλων ταλέντων αφού κατά καιρούς βγάζει αθλητές και αθλήτριες με επιτυχίες στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, με πιο πρόσφατη την περίπτωση του Παλτατζή Εδμόνδου (2009-2010-2011) αργυρά και χρυσά μετάλλια στην κατηγορία βαρέων βαρών (91+) στα πρωταθλήματα ανδρών, της Περηφάνου Σοφίας και της Δαβελούδη Αναστασίας. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς κάτω από τη Θύρα 6 κάθε Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 19:00-21:00. Το τμήμα προπονεί άντρες και γυναίκες από 10 έως 60 ετών καθώς η πυγμαχία δεν έχει μόνο την πλευρά του «αθλήματος των σκληρών» και της αγωνιστικής μορφής, αλλά είναι και μια πολύ καλή επιλογή για όποιον θέλει να διατηρηθεί σε φόρμα, να γυμναστεί με ένα διαφορετικό πιο ενδιαφέροντα τρόπο και φυσικά να μάθει και τεχνική αυτοάμυνας.

Σοφία Περιφάνου

Πηγή: fightsports.gr