14 Δεκέμβριος 2012, 13:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:27

Ηλεκτρονικές απειλές δέχθηκε η βουλευτής Μίκα Ιατρίδη

  • Ηλεκτρονικές απειλές δέχθηκε η βουλευτής Μίκα Ιατρίδη

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου άνδρα για απειλητικό μήνυμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην βουλευτή Μίκα Ιατρίδη.

Ειδικότερα, προ δεκαημέρου, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι δέχτηκε e- mail στην προσωπική της θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με απειλητικό περιεχόμενο, για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα.

Για τον εντοπισμό του δράστη διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, από την οποία προέκυψε ότι το επίμαχο μήνυμα εστάλη από διαδικτυακή σύνδεση ξενοδοχείου, σε προάστιο της Αθήνας.

Σε επιτόπια έρευνα, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, ταυτοποιήθηκε ότι ο 34χρονος, οποίος διαμένει στο ξενοδοχείο, είναι ο αποκλειστικός κάτοχος και διαχειριστής της θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από την οποία εστάλη το επίμαχο μήνυμα.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Πηγή: zougla.gr