14 Δεκέμβριος 2012, 08:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:27

Στο νοσοκομείο ο Λαυρεντιάδης

  • Συνελήφθη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται από χθες ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μετά τη σύλληψη του. Ο επιχειρηματίας αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια.

Η σύλληψή του έγινε στις 17:00 χθες το απόγευμα στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη μετά από ένταλμα της Β’ ειδικής ανακρίτριας που έχει αναλάβει την υπόθεση με την τράπεζα Proton Bank. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα από τους άνδρες της Ασφάλειας και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κούτα με 400.000 ευρώ, κοσμήματα, έγγραφα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν κλήθηκε από την ανακρίτρια να απολογηθεί για την υπόθεση αλλά κρίθηκε ότι είναι ύποπτος φυγής, αν και του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται μαζί με 26 ακόμη άτομα στην υπόθεση της Proton Bank για εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίου με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεση με τον νόμο 108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων (701 εκατ. ευρώ) ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απιστία κακουργηματική, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από έρευνα του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση για την υπόθεση των επισφαλών δανείων προς εταιρείες έμμεσου ή άμεσου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία, την εποχή που ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. της τράπεζας Proton, ύψους 701 εκατ. ευρώ.

Πηγή: enikos.gr