14 Δεκέμβριος 2012, 08:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:27

Ανακαλύφθηκε το πρώτο παραμύθι του Άντερσεν

  • Ανακαλύφθηκε το πρώτο παραμύθι του Άντερσεν

Το σύντομο παραμύθι, μόλις 700 λέξεις, έχει τίτλο "Το Σπαρματσέτο" και πιστεύεται ότι είναι το πρώτο που έγραψε ο Άντερσεν, τα βιβλία του οποίου έχουν μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες.

Μια μέχρι σήμερα άγνωστη ιστορία του Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στη γενέτειρα του, την πόλη Οντένσε, από τον ιστορικό Εσμπεν Μπράγκε.

Ο Άντερσεν γεννήθηκε το 1805 και πέθανε το 1875. Ανάμεσα στα πιο αγαπημένα του παραμύθια είναι τα "Ασχημόπαπο", "Μικρή Γοργόνα", "Τα Καινούργια Ρούχα του Βασιλιά". Ο Μπράγκε βρήκε το χειρόγραφο τον Οκτώβριο μέσα σε ένα κουτί στα Περιφερειακά Αρχεία της πόλης και αμέσως κατάλαβε πως επρόκειτο για κάτι σημαντικό, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στο έγγραφο υπήρχε μια αφιέρωση του Άντερσεν προς την χήρα του ιερέα που έμενε απέναντι από το σπίτι της οικογένειες και ο δανός συγγραφέας συνήθιζε να πηγαίνει σε αυτήν για να διαβάζει και να δανείζεται βιβλία. Οι ειδικοί πιστεύουν πως αυτό το πρώτο παραμύθι γράφτηκε όταν ο Άντερσεν ήταν στην εφηβεία και πήγαινε σχολείο.

Πηγή: tromaktiko