14 Δεκέμβριος 2012, 07:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:27

Ο καιρός σήμερα. Τι καιρό θα κάνει στην Τραπεζούντα στον Πόντο;

  • Χριστουγεννάρτς, Χριστιαννάρτς ή Δεκέμβριος; Καλό μήνα!

Ο καιρός σήμερα αλλά και το σαββατοκύριακο στην Αττική. Σας έχουμε και μια έκπληξη... Τον καιρό σήμερα και το σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα του Πόντου... την Τραπεζούντα! Διαβάστε αναλυτικά...

Αττική

Ημέρα των αισθήσεων και των παραισθήσεων σήμερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Καιρός με ηλιοφάνεια, ολίγα σύννεφα που πιθανόν να αυξήσουν παροδικά τη δυναμική τους στη διάρκεια της ημέρας και αρκετό κρύο κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι βοριάδες (ΒΒΑ), δεν θα αποτελέσουν πάντως κεντρικό θέμα συζήτησης από πλευράς ισχύος. Η θερμοκρασία τώρα στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 5-13°C ή και 14°C, όμως στα ευρύτερα Βόρεια Προάστεια θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 2-10°C.

Το Σαββατοκύριακο θα είναι χωρίς προβλήματα στην Αττική, βοριάδες το Σάββατο με μετριασμένο το κρύο και στροφή σε νοτιάδες την Κυριακή με άνοδο των ελάχιστων κυρίως θερμοκρασιών.

Τραπεζούντα - Πόντος

Για σήμερα Παρασκευή προβλέπoνται αρχικά αυξημένες νεφώσεις με βροχή και κρύο, σταδιακά πιθανό χιονόνερο ή και χιόνι μέσα στην ημέρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριοι. Θερμοκρασία -2,6°C.

Το Σαββατοκύριακο στην καρδιά του Πόντου θα επικρατήσουν αρκούντως χειμωνιάτικες συνθήκες. Το Σάββατο λίγες χιονονιφάδες το πρωί και νεφώσεις για το υπόλοιπο της ημέρας με κρύο (-2,5°C), ενώ την Κυριακή θα έχουμε περισσότερα φαινόμενα, με χιονόνερο ή χιόνι και αυξημένες νεφώσεις (0-7°C).

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής