13 Δεκέμβριος 2012, 12:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:28

Συνάντηση Βαρθολομαίου με Ολάντ

  • Συνάντηση Βαρθολομαίου με Ολάντ

Με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε σήμερα συνάντηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν το ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την θέση του στην Τουρκία καθώς και τις διεθνείς πρωτοβουλίες του.

Επίσης συζητήθηκαν τρέχοντα διεθνή ζητήματα με έμφαση στην κρίση στη Σύρια και την κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή .

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας απαντώντας στην συγχαρητήρια επιστολή που του απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αμέσως μετά την εκλογή του, τον προσκάλεσε σε επίσημη συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων προκειμένου να συζητήσουν "τα θέματα που σχετίζονται με τα τρέχοντα διεθνή ζητήματα".

"Πιστέψτε με ότι είμαι αποφασισμένος να διατηρήσω και να αναπτύξω περαιτέρω τας ιστορικάς σχέσεις φιλίας και κατανοήσεως μεταξύ της Γαλλίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, χάρις εις την δύναμιν της προσωπικής σχέσεώς Σας με την χώραν μας, καθώς και της ανθρωπιστικού χαρακτήρος ποιμαντικής Σας εις όλον τον κόσμον", τόνιζε ο Πρόεδρος της Γαλλίας στην επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, που απέστειλε τον περασμένο Ιούλιο.

Πηγή: agioritikovima.gr