13 Δεκέμβριος 2012, 10:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:20

Ο Ελληνικός ουρανός στο κέντρο της Μελβούρνης

  • Ο Ελληνικός ουρανός στο κέντρο της Μελβούρνης

Σε μια περίοδο που η Ελλάδα δοκιμάζεται και βάλλεται σχεδόν από παντού, η Μελβούρνη επιμένει ελληνικά!

Ο Δήμος Μελβούρνης άλλαξε το φωτισμό της «ελληνικής γωνιάς» της πόλης, που εδώ και χρόνια έχει χάσει σημαντικό μέρος του ελληνικού χαρακτήρα της.

Στη διασταύρωση των κεντρικών οδών Lonsdale και Russell Streets, εκεί που βρίσκεται το οίκημα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Μελβούρνης, δημοτικός σύμβουλος, κ. Όνγκ, και ο ομογενής υπουργός Πολυπολιτισμού της Βικτώριας, Νίκος Κότσιρας, έκαναν την επίσημη παρουσίαση του νέου φωτισμού της περιοχής που είναι…  γαλανόλευκος, για να τιμηθεί η ομογένεια και η Ελλάδα.

Τοποθετήθηκε εκεί ένας ειδικός προβολέας που φωτίζει την περιοχή και δημιουργεί την αίσθηση ότι ο ουρανός είναι γαλάζιος με λευκά αστέρια. Δηλαδή, απεικονίζονται τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

«Η περιοχή αυτή είναι συνδεδεμένη με την παρουσία των Ελλήνων στην Αυστραλία και με αυτό τον φωτισμό θέλαμε να το τονίσουμε αυτό» είπε ο δήμαρχος, κ. Ντόϊλ.

Στην εκδήλωση, στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, παρέστησαν ακόμα, ο πρώην πολιτειακός υπουργός και νυν Εργατικός βουλευτής, Γιάννης Πανταζόπουλος, ο Εργατικός βουλευτής, Λι Βαρλάμης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο πρόεδρος του Greek Precint, Ιγνάτιος Καρασαβίδης, ο αντιπρόεδρος του VMC, Ρος Αλατσάς κ.ά.

Πηγή: neoskosmos.com