13 Δεκέμβριος 2012, 07:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:28

Ντυθείτε καλά. Ο καιρός σήμερα και η εξέλιξη τις επόμενες μέρες

  • Κρύο, βροχές και χιόνια! Η πρόγνωση του καιρού

Ο καιρός σήμερα στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα. Η καιρική προοπτική τις επόμενες μέρες και μια έκπληξη στο τέλος του άρθρου...

Αττική

Ηλιοφάνεια (ήλιος με δόντια, όπως λέει και η λαϊκή ρήση), διαύγεια και κρύο, κυρίως το πολύ πρωί και το βράδυ, θα είναι τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του καιρού στην Αττική, οπότε ντυθείτε καλά, γιατί ο χειμώνας είναι εδώ. Τα σύννεφα θα μας αποχαιρετήσουν σταδιακά από την ανατολή, φεύγοντας.ελεύθερα προς το Αιγαίο. Την ίδια ώρα οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως λίγο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 4 με 5°C η ελάχιστη έως 12-13°C η μέγιστη τις μεσημεριανές ώρες. φυσικά προς τα ευρύτερα Βόρεια Προάστια θα πέσει πιο χαμηλά και θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 0-9°C. Γενικά όμως το κρύο θα το αισθανόμαστε πιο πολύ από τη θερμοκρασία που θα δείχνει..

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Πάρνηθα. Μπορείτε να δείτε ζωντανή εικόνα εδώ

Υπόλοιπη Ελλάδα.

Ηλιοφάνεια και αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα (με ισχυρό παγετό σε αρκετά μέρη της βόρειας χώρας) και μόνο προς τα πολύ ανατολικά (Εύβοια) θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, πολύ πρόσκαιρα. Η θερμοκρασία στη Μακεδονία θα φτάσει και ίσως πέσει και κάτω από τους -15°C!!!

Σύντομη προοπτική - εξέλιξη του καιρού στην Αττική.

Παρασκευή: Πολύ κρύο το πρωί, μικρή άνοδος στις μέγιστες θερμοκρασίες.

Σαββατοκύριακο: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, «σπάσιμο» του κρύου και στροφή των ανέμων σε νοτιάδες από την Κυριακή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Αύριο θα σας δείξουμε και το τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο στην καρδιά του Πόντου, την Τραπεζούντα...

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής