12 Δεκέμβριος 2012, 18:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:28

Ευρυτανία: Απόλυτος προορισμός Χριστουγέννων

  • Ευρυτανία: Απόλυτος προορισμός Χριστουγέννων

Η Ευρυτανία είναι από τους κορυφαίους προορισμούς για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ο καταλληλότερος τόπος για τους εραστές της φύσης, της ηρεμίας και της περιπέτειας. Kαταπράσινα δάση, τρεχούμενα νερά, επιβλητικά φαράγγια, αγέρωχα βουνά, γραφικά χωριά και μαγευτικά χιονισμένα τοπία, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που συγκλονίζουν τον επισκέπτη και τον κάνουν να έρθει κοντά της ξανά και ξανά. Στο Bελούχι θα επιδοθείτε στα αγαπημένα σας χειμερινά σπορ, ενώ οι φιλόξενοι και ντόμπροι κάτοικοί της θα σας κάνουν να αισθανθείτε από την πρώτη στιγμή σαν να είστε στο σπίτι σας.Το όμορφο Καρπενήσι με το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου αποτελεί πόλο έλξης για τα Χριστούγεννα αλλά οι ομορφιές της Ευρυτανίας είναι ανεξάντλητες και δεν σταματούν εδώ. Η λίμνη των Κρεμαστών, τα μοναστήρια του Προυσσού και της Τατάρνας, το φαράγγι πάντα βρέχει είναι μόνο λίγα από τα αξιοθέατα της Ευρυτανίας.

Επισκεφτείτε επίσης τα Άγραφα με την μεγάλη πλατεία και το υπέροχο φαράγγι της Τρύπας, την Αγία Τριάδα με τα όμορφα χωριά της, την Ανατολική και Δυτικά Φραγκίστα με την Λίμνη των Κρεμαστών, την Βινιανή με το εντυπωσιακό φαράγγι της όπως και την Γρανίτσα, την Δομνίστα και το Κερασοχώρι. Επίσης πολύ όμορφο χωριά είναι οι Κορυσχάδες, το Κρίκελλο, το Μεγάλο και Μικρό Χωριό, ο Προυσσός με το ξακουστό και πανέμορφο μοναστήρι και η Φουρνά!

Η Ευρυτανία αυτήν την περίοδο είναι στα καλύτερα της. Ιδιαίτερα εάν την βρείτε και χιονισμένη, το χριστουγεννιάτικο τοπίο γίνεται μοναδικό!

Πηγή: travelmagic.gr