12 Δεκέμβριος 2012, 13:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:28

Guardian: Τα φτωχά Χριστούγεννα στην Αθήνα

  • Guardian: Τα φτωχά Χριστούγεννα στην Αθήνα

"Η πόλη διαθέτει το 1/10 του μπάτζετ και φώτα και στολισμό, αλλά υπόσχεται να φέρει  "το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων".  Κάπως έτσι ο Guardian αρθρογραφεί σήμερα για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα, θυμίζοντας πως "μερικά χρόνια πριν υψώνονταν με δόξα το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ευρώπη".

Φιλοξενεί και δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη το δημοσίευμα: "Φέτος, οι εορταστικές εκδηλώσεις δεν είναι θεαματικές ούτε βασίζονται στην απερίσκεπτη σπατάλη. Στις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων διατίθεται μονάχα το 1/10 του προϋπολογισμού που διατίθετο τις προηγούμενες χρονιές".

Στην Αθήνα των σχεδόν 6 εκατομμυρίων κατοίκων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι βυθισμένο στη φτώχεια και την ανεργία, αναφέρει ο Guardian, το βάρος πλέον πέφτει στη βοήθεια των φτωχών και νεόπτωχων που αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Ο Guardian συνεχίζει, γράφοντας ότι το ίδιο ισχύει και για τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος της οποίας, Γιάννης Μπουτάρης, σόκαρε την κοινή γνώμη με τη δήλωσή του ότι δεν έχει να βάλει πετρέλαιο και ότι ζεσταίνεται με κουβέρτες.

Πηγή: citypress.gr