11 Δεκέμβριος 2012, 17:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2014, 09:15

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου

  • Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου

Μιας και έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε στο χριστουγεννιάτικο κλίμα, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να φτιάχνουμε μερικές γλυκές λιχουδιές που θα γεμίσουν το σπίτι αρώματα και θα φέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων λίγο πιο κοντά. Η ακόλουθη συνταγή είναι πανεύκολη και θα σας δείξει πώς να φτιάξετε τα τέλεια χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια που θα ξετρελάνουν τους πάντες.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3 φλ. αλεύρι
  • 4 βανίλιες
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Επειδή το μίγμα θα γίνει σκληρό, σταματάμε το μίξερ και ολοκληρώνουμε την προσθήκη του αλευριού ζυμώνοντας με το χέρι.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φυλλαράκι όχι πολύ λεπτό, και κόβουμε μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε.
  4. Αν θέλουμε χρωματίζουμε μέρος της ζύμης με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνουμε μπισκότα δίχρωμα ή και τρίχρωμα ακόμη. Αραδιάζουμε σε αβουτύρωτο ταψί. Αφήνουμε απόσταση ανάμεσα στα μπισκοτάκια μας γιατί θα φουσκώσουν.
  5. Ψήνουμε,ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος των μπισκότων, 15-20΄ στους 200°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω.


Καλή επιτυχία!

Πηγή: magyreuontas.blogspot.gr