11 Δεκέμβριος 2012, 09:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:29

Καθηγητές και δάσκαλοι: Τρίωρες στάσεις εργασίας

  • ΟΛΜΕ: Συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας

Oι Ομοσπονδίες των Καθηγητών και των Δασκάλων (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) α κηρύττουν τρίωρες στάσεις εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ειδική Αγωγή και ειδικότερα εναντίον των διατάξεων που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και πρόκειται να ψηφισθεί.

Ειδικότερα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ), σε έκτακτη συνεδρίασή της, κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα 11 Δεκεμβρίου από τις 11:00 ως τις 14:00. Στις 12 το μεσημέρι, διοργανώνεται παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Από τις 11:00 ως τις 14:00, θα πραγματοποιηθεί και η τρίωρη στάση εργασίας των καθηγητών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην παράσταση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Στο μεταξύ, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ φαρμακοποιών και υπουργείου Υγείας μετά και τις δηλώσεις του υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου, τις οποίες εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής χαρακτηρίζουν «ψευδέστατες και κατασυκοφαντικές». Οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά κλείνουν σήμερα τα φαρμακεία τους, ενώ οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά συγκαλούν την Τετάρτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και να λάβουν αποφάσεις για την πορεία του κλάδου.

Πάντως σύμφωνα με δήλωση στο ΑΜΠΕ του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κώστα Κούβαρη η εισήγηση θα είναι για 48ωρες κυλιόμενες απεργίες.

Τέλος, τη συνέχιση των καταλήψεων έως και την Παρασκευή αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Σύμφωνα με την απόφαση, οι καταλήψεις θα συνεχισθούν στις διευθύνσεις Προσωπικού και σε όποιες άλλες διευθύνσεις ή υπηρεσίες εκτιμά το κάθε σωματείο.

Συγχρόνως, την Πέμπτη και την Παρασκευή μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζομένους στους δήμους. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι θα απέχουν από κάθε εργασία, με αποτέλεσμα να μην γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύσσει 48ωρη απεργία, ενώ την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Πηγή: mediasoup.gr