11 Δεκέμβριος 2012, 07:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:29

Ο λαός αναζητά την αλήθεια

  • Ο λαός αναζητά την αλήθεια

Δεν διακριβώθηκε η βασιμότητα των καταγγελιών για τους μητροπολίτες με τα υπέρογκα και αδήλωτα χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτό απάντησε το ΣΔΟΕ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ο ίδιος με τη σειρά του ενημέρωσε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Για να μη ξεχνιόμαστε και ξαφνικά μας πουν ότι δεν εντόπισαν τίποτα.

Σε τραπεζικούς λογαριασμούς δυο μητροπόλεων, μητροπολίτη και Ιερέα μητρόπολης της Αττικής, εντοπίστηκαν ποσά που υπερβαίνουν τα πέντε εκ. ευρώ. Μάλιστα, σε μία από τις δυο μητροπόλεις,μαθαίνουμε ότι ακόμα και τα τρόφιμα που άφηναν οι πιστοί για τους φτωχούς  πήγαιναν στο εστιατόριο του ξαδέλφου του μητροπολίτη.

Τι θα κάνει άραγε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εάν επιβεβαιωθούν οι παραπάνω καταγγελίες; Θα ζητήσει τις παραιτήσεις των Ιεραρχών ή θα προσπαθήσει να τα κουκουλώσει; Οι αποφάσεις της Δ.Ι.Σ θα κρίνει  τη δικαιοσύνη και την αξιοπιστία του σύνολο των συνοδικών Ιεραρχών.

Ίδωμεν…

Τις δυο τελευταίες μέρες όμως στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν πληροφορίες που εάν επιβεβαιωθούν θα ακολουθήσουν απρόσμενες  εξελίξεις στον εκκλησιαστικό χώρο.

Η καταγγελία αγγίζει τον Θρόνο.

Υπήρξε έντονη φημολογία ότι σε  τραπεζικούς λογαριασμούς του σε τράπεζες εντός και εκτός Ελλάδας βρέθηκε ποσό που αγγίζει τα 35 εκ ευρώ! Τα πέντε εκ. μάλιστα τα έχει στο σπίτι του, σύμφωνα με πληροφορίες του "Αγιορείτικου Βήματος''.

Δεν είναι σύμπτωση που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέβασε τους τόνους και στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Έχει τους λόγους του….

Μάλιστα προ δεκαπενθημέρου εφημερίδα υψηλής αναγνωσιμότητας είχε έτοιμο το σχετικό ρεπορτάζ και λίγο πριν την εκτύπωση κατόπιν πολιτικών παρεμβάσεων, αποσύρθηκε άρον άρον!

Πηγή: agioritikovima.gr