11 Δεκέμβριος 2012, 06:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:29

Κλειστά τα φαρμακεία σε Αθήνα - Πειραιά

  • 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί

Σε προειδοποιητική 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα τα φαρμακεία σε Αθήνα και Πειραιά μετά από ομόφωνη απόφαση των δ.σ. των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά, αντιδρώντας στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας.

Στις 11 το πρωί, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, οι ανακοινώσεις του κ. Λυκουρέντζου, δεν αναφέρουν τίποτα για τις καθυστερήσεις των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ. Αντιθέτως, συνεχίζουν, απειλεί τους φαρμακοποιούς με πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά του φαρμάκου στη συνδικαλιστική ηγεσία των φαρμακοποιών.

Μάλιστα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος κατηγόρησε τους φαρμακοποιούς ότι εκβιάζουν, «για μια ακόμη φορά», την ελληνική κοινωνία και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μέσω της «αδικαιολόγητης» συνέχισης των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ συνεδριάζει εκτάκτως αύριο , προκειμένου να λάβει αποφάσεις μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Κινητοποιήσεις των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών

Επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ κλινικών και εργαστηριακών ιατρών από τις 17 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Ένωση, ο ΕΟΠΥΥ απέτυχε να τιμήσει τις στοιχειώδεις οικονομικές του υποχρεώσεις τόσο στους κλινικούς ιατρούς όσο και στα συμβεβλημένα εργαστήρια, σημειώνοντας πως οι συνολικές οφειλές του Οργανισμού ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ.

Η επίσχεση θα διαρκέσει μέχρι πλήρους αποπληρωμής όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών ενώ η Ένωση προειδοποιεί πως «εάν συνεχίσουμε πλέον να παρέχουμε δωρεάν τις υπηρεσίες μας προς τον ΕΟΠΥΥ θα καταρρεύσουμε και εμείς οικονομικά με τραγικές συνέπειες στο σύνολο του υγειονομικού συστήματος».

Πηγή: naftemporiki.gr