10 Δεκέμβριος 2012, 14:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:29

7 χρήσεις για μία οδοντόβουρτσα

  • 7 χρήσεις για μία οδοντόβουρτσα

Μία οδοντόβουρτσα δεν είναι χρήσιμη μόνο για να καθαρίζει τα δόντια μας. Όταν παλιώνει μπορεί να μας φανεί πολύ χρήσιμη με 7 διαφορετικούς τρόπους.
   
1. Νυχάκια πάντα καθαρά. Κράτα μια παλιά οδοντόβουρτσα στο μπάνιο και καθάρισε με αυτή τα νύχια σου –ή και των παιδιών σου- όταν προκύπτει ανάγκη.

2. Φρύδια γραμμένα. Ακόμη και στο μακιγιάζ μπορεί να βρει χρήση μια παλιά οδοντόβουρτσα. "Χτένισε" με αυτή τα φρύδια σου ή –γιατί όχι- και τις βλεφαρίδες σου.

3. Βούρτσα γεμάτη τρίχα; Μην ανησυχείς. Βγάλε όσα μαλλάκια μπορείς με το χέρι και για τις υπόλοιπες επιστράτευσε το βουρτσάκι.

4. Παπούτσια που λάμπουν. Και όχι μόνο από πάνω αλλά και από κάτω. Η οδοντόβουρτσα μπορεί να καθαρίσει με τον καλύτερο τρόπο τις σόλες των παπουτσιών σου, ειδικά όταν πρόκειται να τα αποθηκεύσεις στην αλλαγή της σεζόν.

5. Ηλεκτρικές συσκευές. Από τη φρυγανιέρα και την τοστιέρα μέχρι τον φούρνο μικροκυμάτων και τα μάτια της κουζίνας μια οδοντόβουρτσα μπορεί ανά πάσα στιγμή να φανεί χρήσιμη.

6. Η λεπτομέρεια στην καθαριότητα. Μια μικρή βούρτσα μπορεί να κάνει θαύματα εκεί που το κάθε σφουγγάρι "σηκώνει τα χέρια ψηλά". Ανάμεσα στα πλακάκια της κουζίνας ή του μπάνιου, γύρω από την μπαταρία στον νεροχύτη ή στον νιπτήρα… Πες το και έγινε!

7. Λίγη οδοντόκρεμα πάνω στην οδοντόβουρτσα μπορεί να καθαρίσει και να γυαλίσει τα ασημένια κοσμήματά μας.

*Ας σημειώσουμε ωστόσο ότι για κάθε μία από τις παραπάνω χρήσεις πρέπει να υπάρχει μια ξεχωριστή οδοντόβουρτσα, η οποία στο τέλος πρέπει να καθαρίζεται εξονυχιστικά. Η υγιεινή παραμένει πάντα πρωταρχικό ζήτημα.

Πηγή: womenonly.gr