10 Δεκέμβριος 2012, 13:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:29

Οι αγρότες στους δρόμους

  • Αγρότες και κτηνοτρόφοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Την έντονη αντίδραση των αγροτών έχουν προκαλέσει οι προωθούμενες ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Οι αγρότες προχωρούν σε προειδοποιητικές -όπως λένε- κινητοποιήσεις σήμερα, Δευτέρα.

Ειδικότερα, οι αγρότες της Καρδίτσας πραγματοποίησαν συλλαλητήριο με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει οι αγρότες σε Τρίκαλα και Λάρισα.

Στην ατζέντα των αγροτικών αιτημάτων περιλαμβάνονται τόσο οι νέες επιβαρύνσεις –φορολογία, χαράτσια, αύξηση φόρου πετρελαίου και εισφορών ΟΓΑ, κατάργηση δώρων στις συντάξεις– όσο και οι κατευθύνσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και το μόνιμο πρόβλημα των χαμηλών τιμών παραγωγού.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ οι ζημιές στο βαμβάκι από το πράσινο σκουλήκι. Κι αυτό διότι η Κομισιόν απέρριψε το ελληνικό αίτημα για την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων, επειδή οι ελληνικές αρχές είχαν εντάξει το σχετικό κονδύλι στον κωδικό των εκτάκτων αναγκών.

Οι αγρότες της Καρδίτσας προειδοποιούν ότι εφόσον η κυβέρνηση δεν αλλάξει στάση και δεν αποσύρει τα μέτρα θα προχωρήσουν αμέσως μετά τις γιορτές σε κινητοποιήσεις διαρκείας, αυτή τη φορά σε πανθεσσαλικό και στη συνέχεια πανελλαδικό επίπεδο, με αποκλεισμούς των εθνικών οδών.

Πηγή: in.gr