10 Δεκέμβριος 2012, 10:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:52

Παγκόσμια διάκριση για το κόκκινο Κρητικό κρασί

  • Παγκόσμια διάκριση για το κόκκινο Κρητικό κρασί

Η πιο σημαντική κριτικός οίνου στον κόσμο, η Jancis Robinson, παρουσίασε στους Financial Times τη λίστα με τα 100+ καλύτερα κόκκινα κρασιά της χρονιάς κρατώντας τη δεύτερη θέση για την Κρήτη.

Η Robinson – που όπως γράφει δοκίμασε περισσότερα από 10.00 κόκκινα κρασιά- ξεχωρίζει το Μιραμπέλο 2010 από τα Πεζά της Κρήτης και σημειώνει στο σχόλιό της: «Οι ποικιλίες Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά της Κρήτης, δίνουν ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό κρασί, με αρώματα δάφνης χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκό. Όχι ιδιαίτερα έντονο, αλλά σύνθετο, ξεχωριστό και ενδιαφέρον.

Το Κοτσιφάλι είναι μια εξαιρετική και ευδιάκριτη στη γεύση και το άρωμα ποικιλία, η οποία όμως δεν έχει σταθερό χρώμα. Γι αυτό καλλιεργείται μαζί με τη Μανδηλαριά που δίνει πλούσιο και σταθερό χρώμα.

Πηγή: cretalive.gr