10 Δεκέμβριος 2012, 08:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:29

Πολεμικό Ναυτικό: Βγάζουν στο σφυρί δύο υποβρύχια

  • Αμερικανικό υποβρύχιο στη Σούδα

Ο Αρχηγός ΓΕΝ ζήτησε να δει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να μην πουληθούν τα δύο υποβρύχια.

Ακρόαση από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ζήτησε άμεσα ο Αρχηγός του ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης, στο άκουσμα της πρότασης Αναστασόπουλου να ... πουληθούν άμεσα τα δύο από τα τρία υποβρύχια Type 214 που βρίσκονται στη ναυπηγική κλίνη των ΕΝΑΕ!

Η κίνηση αυτή του  Αρχηγού δείχνει ότι το Πολεμικό Ναυτικό είναι κάθετα αντίθετο στην εισήγηση του ειδικού συντονιστή για την επίλυση των προβλημάτων της χειμαζόμενης ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, Νίκου Αναστασόπουλου, και πως να μην είναι;

Ο Στόλος μένει με δύο σύγχρονα υποβρύχια, το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και ένα δεύτερο, μάλλον το ΠΙΠΙΝΟΣ (S121) .Και τα άλλα, σε πέντε χρόνια από σήμερα θα είναι κατάλληλα για ... ναυτικοί στόχοι.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ θεωρεί ότι πλέον πρέπει να ενημερωθεί απ'ευθείας ο πρωθυπουργός για το θέμα. Για το οποίο ζήτημα έχει ενδιαφερθεί και ισχυρότερος οικονομικός παράγων με παραδοσιακή σχέση με το Πολεμικό Ναυτικό, ο οποίος καθαρά από πατριωτική αντίληψη εμφορούμενος και έχοντας άριστες σχέσεις με το Μαξίμου, δηλώνει και αυτός ότι "Είναι καθαρή τρέλα να πουληθούν τα υποβρύχια"...

Η πρόταση της πώλησης για να εξοικονομηθεί 1 δισ. ευρώ και να επαναλειτουργήσουν  τα ΕΝΑΕ με το πρόγραμμα αναβάθμισης των ΜΕΚΟ 200ΗΝ και την ναυπήγηση των δύο υποβρυχίων Type 214 της παραγγελίας Βενιζέλου του 2010, δεν αντέχει σε κριτική, φυσικά.

Ως "έτοιμος" πελάτης ακούστηκε το Ναυτικό της Αιγύπτου, αλλά τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε και το ενδεχόμενο να είναι η Ινδονησία (!) ο τελικός αγοραστής των δύο ελληνικών Type 214, σε περίπτωση που αντιδράσει το Ισραήλ, το οποίο δεν θα ήθελε φυσικά άμεση ενίσχυση του Ναυτικού μιας εξαιρετικά ασταθούς Αιγύπτου με δύο υποβρύχια τα οποία να μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στο ούτως ή άλλως χαμηλών δυνατοτήτων ισραηλινό Ναυτικό.

Πηγή: defencenet.gr