8 Δεκέμβριος 2012, 11:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:30

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια

  • Επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια

Από το απόγευμα αρχίζει η μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονεςκαι χιόνια μέχρι και σε πεδινές περιοχές.

Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και τα βορειοδυτικά ημιορεινά και από το βράδυ της Κυριακής σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές της κεντρικής.

Αρχικά νότιοι άνεμοι που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη και τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στο κεντρικό τα 9 μποφόρ και οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής θα εξασθενήσουν και στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν δε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό  Αιγαίο στα 8 μποφόρ.

Συγκεκριμένα

Σάββατο 8/12

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και την νύχτα στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική και νότια Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Θεσσαλία και την Αττική.

Κυριακή 09/12

Θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. από το απόγευμα όμως ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά και το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ΄που και θα εξασθενήσουν τη Δευτέρα.

Δευτέρα 09/12

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα βορειοανατολικά το ανατολικό Αιγαίο και τη  νότια χώρα θα είναι τοπικά ισχυρές.

Λίγα χιόνια στα ορεινά καθώς και στα βορειοαναταολικά ημιορεινά. Βαθμιαία ο καιροό θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτια ανατολικά.
Άνεμοι βορειοδυτικοί 6-8 μποφόρ με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθεί παγετός

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή