8 Δεκέμβριος 2012, 07:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:30

Ιστορίες τεχνολογίας για τα Χριστούγεννα

  • Ιστορίες τεχνολογίας για τα Χριστούγεννα

Ρομπότ που περπατούν, που κολυμπούν, που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, που μιλούν, αλλά και ρομπότ «σταρ του σινεμά» θα βρίσκονται στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας

Μια σειρά από εορταστικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια διοργανώνει η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας στις 22, 23, 26 - 30 Δεκεμβρίου και 2 - 6 Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το ειδικό εορταστικό αφιέρωμα στην τεχνολογία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ένα διαδραστικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι, στο οποίο τα παιδιά προσπαθούν να ανακαλύψουν «Γιατί στο χωριό του Αϊ - Βασίλη δεν έχει σήμα;».

Το πρόγραμμα θα απαρτίζεται από επίδειξη πειραμάτων τεχνολογίας, ένα διαδραστικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι και μια διαδραστική αφήγηση με γνώμονα την αρχαία ελληνική τεχνολογία.

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, το Ίδρυμα Ευγενίδου, με την υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και της Ελληνικής Πύλης Ρομποτικής, θα παρουσιάσει ένα
αφιέρωμα με θέμα «Η επέλαση των ρομπότ».

Ρομπότ που περπατούν, που κολυμπούν, που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, που μιλούν, αλλά και ρομπότ «σταρ του σινεμά» θα βρίσκονται στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Μικροί και μεγάλοι θα μυηθούν στις βασικές αρχές της ρομποτικής, μέσα από διαδραστικά εκθέματα, παρουσιάσεις, επιδείξεις πειραμάτων, ομιλία, αλλά και διάδραση με τα ίδια τα ρομπότ.

Πρόκειται για μία εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο, στην οποία θα γίνει ομιλία από τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Βαγγέλη Παπαδόπουλο, σχετικά με τις εφαρμογές της ρομποτικής σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ