8 Δεκέμβριος 2012, 11:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2014, 09:26

Κάστανα μαρόν γλασέ

  • Κάστανα μαρόν γλασέ

Ο τρόπος που φτιάχνεται το μαρόν γλασέ είναι παρόμοιος με τα γλυκά του κουταλιού. 

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό κάστανα μεγάλα και καλά
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα και τα βράζουμε σε νερό, όχι εντελώς, για να βγάλουμε και την εσωτερική φλούδα.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με τα 4 φλιτζάνια νερό να βράσουν και να γίνουν σιρόπι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το σιρόπι και ρίχνουμε μέσα τα κάστανα τα οποία αφήνουμε για μία νύχτα.
  3. Την άλλη μέρα τα βράζουμε για 5΄ και τα αφήνουμε πάλι για 5 ώρες να κρυώνουν. Μετά τις 5 ώρες τα ξαναβράζουμε άλλα 3΄ και πάλι τα αφήνουμε 5 ώρες.
  4. Τότε βγάζουμε από το σιρόπι τα κάστανα και ρίχνουμε το λεμόνι. Βράζουμε το σιρόπι να δέσει μόνο του μαζί με το λεμόνι. Όπως είναι, ρίχνουμε τα κάστανα πάλι μέσα.
  5.  Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 ώρες και βγάζουμε τα κάστανα προσεκτικά, να μη σπάσουν, σε πιάτο. Όταν στεγνώσουν, τα τυλίγουμε ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο.

Πηγή: sintagespareas.gr