7 Δεκέμβριος 2012, 13:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:30

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Από το απόγευμα του Σαββάτου μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονεςκαι χιόνια μέχρι και σε πεδινές περιοχές.

Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και τα βορειοδυτικά ημιορεινά και από το βράδυ της Κυριακής σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές της κεντρικής.

Αρχικά νότιοι άνεμοι που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη και τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στο κεντρικό τα 9 μποφόρ και οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής θα εξασθενήσουν και στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν δε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό  Αιγαίο στα 8 μποφόρ.

Συγκεκριμένα

Σάββατο 8/12

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και την νύχτα στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική και νότια Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Θεσσαλία και την Αττική.

Κυριακή 09/12

Θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. από το απόγευμα όμως ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά και το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ΄που και θα εξασθενήσουν τη Δευτέρα.

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή