6 Δεκέμβριος 2012, 14:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:30

Ένταση στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

  • Ένταση στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Μικροένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια της πορείας στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ομάδα διαδηλωτών πέταξε φλεγόμενο αντικείμενο στην Πανεπιστημίου και στην συνέχεια ακολούθησε λογομαχία των ΜΑΤ με μαθητές, ενώ έγινε και ρήψη χημικών.
Μικροένταση επικράτησε και στην Ομόνοια, όπου έγιναν δύο προσαγωγές. Μαθητές πέταξαν στα ΜΑΤ πέτρες και κλούβες. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δυο προσαγωγές (on camera), κάτι που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Για να... εκφοβίσουν τους πιτσιρικάδες, τα ΜΑΤ έκαναν χρήση κρότου λάμψης.

Υπό την επίβλεψης ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης, μαθητές και φοιτητές έφτασαν περίπου στις 13:15 στα Προπύλαια. Δεν έμειναν όλοι εκεί. Άλλοι έφυγαν για τα Εξάρχεια και το σημείο όπου, από το όπλο του ειδικού φρουρού Κορκονέα, έπεσε νεκρός στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Μια ομάδα 20 ατόμων, καθώς κατευθύνονταν στο σημείο της δολοφονίας, πέταξαν μολότοφ σε κλούβες των ΜΑΤ που ήταν σταθμευμένες στη συμβολή των οδών Ναυρίνου και Μαυρομιχάλη,  με τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών.

Πηγή: madata.gr