6 Δεκέμβριος 2012, 11:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:31

'Εκαψε το παιδί της γιατί δεν μάθαινε το κοράνι

  • 'Εκαψε το παιδί της γιατί δεν μάθαινε το κοράνι

Είναι ανήκουστο κι όμως, η 32χρονη Sara Ege δολοφόνησε και έκαψε τον επτάχρονο γιο της Yaseen επειδή δεν μπορούσε να μάθει απ’ έξω το Κοράνι!

Όσα η ίδια ομολόγησε προκαλούν ρίγη οργής.

«Προσπαθούσα να τον διδάξω το Κοράνι, αλλά εκείνος δεν το μάθαινε με τίποτα. Αυτό με θύμωνε και αν δεν διάβαζε (το ιερό κείμενο) σωστά, έχανα την υπομονή μου και τον χτυπούσα... (Άλλωστε) είχαμε θέσει υψηλούς στόχους, καθώς ήθελα να έχει αποστηθίσει 35 σελίδες σε τρεις μήνες. Μάλιστα, αν τις μάθαινε, του είχα υποσχεθεί να του αγοράσω καινούριο ποδήλατο. Όμως, ο Yaseen δεν ήταν πολύ επιμελής και μετά από έναν χρόνο διδασκαλίας είχε καταφέρει να μάθει μόνο ένα κεφάλαιο» είπε η Ege στους αστυνομικούς κατά την κατάθεσή της.

Η μητέρα, στη διάρκεια της διαδικασίας εκμάθησης του Κορανίου από τον γιο της, συνήθιζε να τον ξυλοκοπά «σαν να ήταν σκυλί» για να τον πιέσει να μάθει.

Μάλιστα, οι αρμόδιοι ιατροδικαστές αποφάνθηκαν πως το παιδί είχε δεχτεί βίαια χτυπήματα πριν ξεψυχήσει.

Η τραγικότερη πλευρά όλης της ιστορίας είναι το γεγονός πως η 32χρονη γυναίκα, αφού δολοφόνησε το παιδί της, θέλησε να κάψει το πτώμα του για να εξαφανίσει τις αποδείξεις.

Αρχικά, είχε θεωρηθεί ότι ο άτυχος 7χρονος πέθανε στην πυρκαγιά που έβαλε η Ege στο σπίτι τους, στο Κάρντιφ, εξαιτίας της οποίας καταστράφηκε ο επάνω όροφος της οικίας.

Αργότερα, οι έρευνες της αστυνομίας οδήγησαν στα πραγματικά γεγονότα.

Η ίδια η μητέρα δήλωσε στο δικαστήριο ότι έκανε ό,τι έκανε επειδή μπήκε μέσα της ο σατανάς, ωθώντας τη να σκοτώσει ακόμα και το ίδιο το παιδί της.

Επίσης, κατά τη δίκη έγινε γνωστό ότι στόχος της γυναίκας ήταν να κάνει τον γιο της, Ηafiz, ισλαμικός όρος για κάποιον ο οποίος αποστηθίζει το Κοράνι. Τέτοια άτομα θεωρούνται πολύ σημαντικά για τους μουσουλμάνους και η πρακτική τους-ικανότητά τους είναι τεράστια τιμή για τις οικογένειές τους.

Ωστόσο, η ποινή της Ege αποδεικνύεται ακόμα πιο δίκαιη από τη στιγμή που η ίδια παραδέχτηκε ότι ύστερα από τη δολοφονία του γιου της αισθάνεται «εκατό τοις εκατό καλύτερα».

Η 32χρονη βρέθηκε ένοχη για τον φόνο του παιδιού της και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αναφέρει η Daily Mail.

Πηγή: protothema.gr