6 Δεκέμβριος 2012, 08:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:31

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

  • Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Προγραμματισμένεςσυγκεντρώσεις θα γίνουν σήμερα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε όλη την Ελλάδα

Σήμερα, 6 Δεκεμβρίου του 2012, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα γίνουν στην Αθήνα συγκεντρώσεις και πορείες, τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα.

Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό από τις 10:00 στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο, ενώ η Αστυνομία θα βρίσκεται επί ποδός για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων. Ήταν βράδυ Σαββάτου, 6 Δεκεμβρίου του 2008 και σε μια στιγμή έγιναν τόσα πολλά και σημαντικά γεγονότα που «σημάδεψαν» την ζωή της χώρας: ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, αλλά και σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στα Προπύλαια στις 11 το πρωί από μαθητές και φοιτητές, στις 5 από την Νεολαία του Συνασπισμού, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και στις 7 το απόγευμα από την Αντι-εξουσιαστική Κίνηση και αναρχικές ομάδες.

Αναλυτικότερα συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν:

Στις 10:30 το πρωί στους Αγίους Αργύρους και το Αγρίνιο
Στις 11.00 στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Αθήνα
Στις 12:00 στη Χίο
Στις 17:00 στην Αθήνα (Προπύλαια)
Στις 18:00 στην Ορεστιάδα, τη Λάρισα, τη Λιβαδειά, τη Λαμία, τα Γιάννενα, τη Φλώρινα, την Καρδίτσα
Στις 19:00 άλλη μία συγκέντρωση στην Αθήνα (Προπύλαια), καθώς και στην Καλαμάτα, την Πρέβεζα, την Κοζάνη

Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και αυξημένης επιτήρησης για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα  αλλά και στο Πανεπιστήμιο θα παραμείνουν κλειστοί από τις 10 το πρωί.

Στο μεταξύ η επέτειος και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις αλλά και οι ανακοινώσεις των κομμάτων οδήγησαν σε μια μετωπική σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: madata.gr