5 Δεκέμβριος 2012, 14:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:31

Καβάλα: Συγκεντρώνουν χρήματα για εγχείρηση βρέφους

  • Απίστευτο: Ξύπνησε από κώμα .. την ώρα που θα της αφαιρούσαν τα όργανα

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση μιας οικογένειας δυο άνεργων συμπολιτών μας, που έχουν ένα κοριτσάκι 6 μηνών, το οποίο πρέπει να χειρουργηθεί στον εγκέφαλο, ανέλαβε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας.

Η διεύθυνση έστειλε έγγραφο σε όλα τα σχολεία και άρχισαν ήδη να συγκεντρώνονται χρήματα για τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Ο διευθυντής Γιώργος Χεριστανίδης μιλώντας χθες σε εκπομπή του Στούντιο 7 σημείωσε πως πριν λίγες μέρες πήγε στο γραφείο του μια μητέρα και του είπε πως αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Έχει ένα κοριτσάκι έξι μηνών που ήδη έχει κάνει νευροχειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, του έγινε και μια δεύτερη παρέμβαση, προς το παρόν η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά θα χρειαστεί άμεσα και άλλη μια τρίτη επέμβαση.

Η μητέρα παρουσίασε όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αλήθεια των ισχυρισμών της και περιέγραψε την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουν, αφού είναι σε αναμονή να τους ειδοποιήσουν από το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για την επόμενη επέμβαση και δεν έχουν καν χρήματα για να μετακινηθούν! Και οι δυο γονείς είναι άνεργοι, ενώ στην οικογένεια υπάρχουν άλλα δυο παιδιά.

Κλειστές πόρτες βρήκε η οικογένεια

Ο κ. Χεριστανίδης σημείωσε πως η μητέρα του είπε πως χτύπησε πολλές πόρτες, ακόμα και τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Καβάλας, αλλά δεν βρήκε βοήθεια. Από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου είπαν πως μπορούν προς το τέλος Δεκεμβρίου να βοηθήσουν…

Στο μεταξύ όμως ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί επειγόντως να φύγουν για το νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε ο κ. Χεριστανίδης συνεννοήθηκε και με τη διοίκηση της ΕΛΜΕ Ν. Καβάλας για να βοηθήσει και έστειλε και το έγγραφο στα σχολεία. Ήδη συγκεντρώθηκαν τα πρώτα χρήματα και δόθηκαν στην οικογένεια για να μπορεί να μετακινηθεί άμεσα αν χρειαστεί. Η προσπάθεια συνεχίζεται.

Όπως είπε ο διευθυντής η επέμβαση θα γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο και θα καλυφθεί από το ταμείο απορίας, αλλά χρειάζονται και άλλα χρήματα για να τα βγάλει πέρα η οικογένεια. Ο κ. Χεριστανίδης έχει ορίσει μια τριμελή επιτροπή στο γραφείο φυσικής αγωγής της διεύθυνσης, που διαχειρίζεται τη συγκέντρωση των χρημάτων, ενώ θα έρθουν και σε επικοινωνία με το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο 2510291546 στο γραφείο φυσικής αγωγής της διεύθυνσης.

Ο κ. Χεριστανίδης ανακοίνωσε ακόμα πως η διεύθυνση παράλληλα με άλλο έγγραφο που έστειλε στα σχολεία κάνει προσπάθεια συγκέντρωση ρούχων και υποδημάτων για τα παιδιά της Παιδόπολης.

«Αγώνας» για το ειδικό σχολείο

Το Ειδικό Σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που για χρόνια ήταν αίτημα γονέων και κοινωνίας, από φέτος λειτουργεί κανονικά στην Νέα Καρβάλη. Ωστόσο έχει αρκετές ελλείψεις σε εξοπλισμό. Έτσι για τη συγκέντρωση χρημάτων ώστε να αγοραστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, διοργανώνεται τη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ καθηγητών και δημοσιογράφων στο Βερούλειο. Συμβολικά η είσοδος θα είναι 1 ευρώ και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την αγορά διαδρόμων γυμναστικής και άλλων απαραίτητων του Ειδικού Σχολείου.

Ο κ. Χεριστανίδης σημείωσε πως ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Γιώργος Κελεσίδης που επισκέφθηκε το σχολείο τη Δευτέρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, υποσχέθηκε πως θα κάνει ειδική προκήρυξη μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ για την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού για το σχολείο. Ο διευθυντής είπε πως το κτίριο είναι ιδανικό και πως του χρόνου θα είναι πολύ καλά εξοπλισμένο το Ειδικό Σχολείο και θα λειτουργεί άψογα.

Πηγή: e-kavala.gr