5 Δεκέμβριος 2012, 09:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:31

Καιρός: Χειμωνίατικος το επόμενο τριήμερο

  • Καιρός: Χειμωνίατικος το επόμενο τριήμερο

Χειμωνιάτικος το σκηνικό του καιρού το επόμενο τριήμερο. Θα σημειωθούν νεφώσεις και τοπικές βροχές ανά περιοχές, ενώ στα ορεινά θα έχουμε παροδικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Για σήμερα Τετάρτη

Λιγές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές στα βορειοδυτικά.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα Δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην ανατολική Στερεά την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά κανόνα ασθενή και μικρής διάρκειας.

Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ.

Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Τις πρωινές όμως ώρες παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά.


Πέμπτη 06/12

Στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.

Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4-6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο βαθμιαία βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία σε πτώση

Παρασκευή 07/12

Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νοτια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση.

Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 5-7 μποφόρ, σε σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή