5 Δεκέμβριος 2012, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:31

Οι ομογενείς μαθητές της Πόλης μυούνται στην τέχνη

  • Οι ομογενείς μαθητές της Πόλης μυούνται στην τέχνη

Τα ομογενειακά σχολεία της Κωνσταντινούπολης οργάνωσαν καλλιτεχνικά εργαστήρια για τους μαθητές στο Σισμανόγλειο Μέγαρο τον Νοέμβριο του 2012.

Με αφορμή την έκθεση του Πάνου Μητσόπουλου «Πέρασμα στη Μεσόγειο», με τη μεγάλη ανάποδη πυραμίδα, το μπλε μωσαικο που συμβολιζει την συγκεντρωση των πολιτισμων που μεταφερονται για χρονια πάνω στις μπλε αποχρώσεις της Μεσογειακης θάλασσας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο τον Νοέμβριο του 2012 οργανώθηκαν καλλιτεχνικά εργαστήρια για τα ομογενειακά σχολεια της Πόλης Ζαππεο, Ζωγράφειο και Μεγαλη του Γενους Σχολή.

Παρουσιάζοντας στα παιδιά το πολυδιάστατο της τέχνης. Τον συμβολισμό, μέσα από το ποίημα του Κ.Καβάφη Ιθάκη, και μια εισαγωγή στις διαφορετικές τεχνικές έκφρασης της τέχνης. Με την παρουσίαση της χαρακτικης, τα παιδια διμιουργησαν το ελληνικό αλφαβητο και κατασκευασαν μια βάρκα οπου επανω είχαν τυπωσει τις δικές τους λέξεις.
Επίσης σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης υπήρχε η δυνατότητα μιας διαδραστικής σχέσης του επισκέπτη με την έκθεση. Ο ίδιος ο επισκέπτης μπορούσε εαν το επιθυμούσε να κατασκευάσει μικρές βάρκες από χαρτί Α4, οπου ήταν τυπωμενοι στοιχοι του ποιήματος ΙΘΑΚΗ - στα Ελληνικά και στα Τουρκικά.
 
Ειναι μια καλλιτεχνική δραστηριοτητα που γινεται σε σημαντικά λιμανια της Μεσογειου. Ξεκίνησε το 2008 στην Νάπολη το 2010 Αλεξανδρεια, και το 2011 στην Τεργεστη.

Πηγή: rumvader.org