4 Δεκέμβριος 2012, 08:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:32

Ολλανδία: Ποδοσφαιριστές σκότωσαν διαιτητή

  • Ολλανδία: Ποδοσφαιριστές σκότωσαν διαιτητή

Σοκαρισμένη είναι η ολλανδική κοινή γνώμη από τον θάνατο ενός βοηθού διαιτητή, έπειτα από χτυπήματα που δέχτηκε από πολλούς ποδοσφαιριστές.

Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε στη χθεσινή αναμέτρηση των Άμστερνταμ Nieuw Sloten με τους Buitenboys, για το πρωτάθλημα Νέων της χώρας.

Μετά από το τέλος του παιχνιδιού, ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων επιτέθηκαν στον Richard Nieuwenhuizen και άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές και μπουνιές, καθώς, όπως υποστήριξαν, τούς μιλούσε με πολύ άσχημο τρόπο και τους προσέβαλε κατά τη διάρκεια του ματς.

Ο άτυχος 41χρονος λάινσμαν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και σήμερα στις 17:30 άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος τη χώρα της τουλίπας.

Για τον τραγικό θάνατο του άτυχου επόπτη οι ολλανδικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τρίων ποδοσφαιριστών ηλικίας από 15 μέχρι 16 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προτού ακόμη ανακοινωθεί το θλιβερό γεγονός του θανάτου του διαιτητή, ο Υπουργός Αθλητισμού της Ολλανδίας, Edith Schipper, χαρακτήρισε «...τρομακτικό το γεγονός ότι ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη σε γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ολλανδία».

Πηγή: madata.gr