4 Δεκέμβριος 2012, 07:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:32

Μόναχο: Κονσέρτο αλληλεγγύης για τα παιδιά στην Ελλάδα

  • Μόναχο: Κονσέρτο αλληλεγγύης για τα παιδιά στην Ελλάδα

Όπως είναι γνωστό, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έπληξε όλες τις κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα όμως τις άπορες πολύτεκνες οικογένειες. Το γεγονός αυτό δεν άφησε ασυγκίνητη την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και ιδιαίτερα την παροικία μας στο Μόναχο.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο δικηγόρος Σταύρος Κωσταντινίδης ανέλαβαν την πρωτοβουλία και τον γενικό σχεδιασμό για τη συλλογή χρημάτων με σκοπό τη σίτιση αυτών των απόρων οικογενειών. Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας ζήτησε την συνδρομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ενέταξε το πρόγραμμα σε αντίστοιχο της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την πρωτοβουλία αυτή αγκάλιασε με ενθουσιασμό και η Βαυαρή Υπουργός Εργασίας, Προνοίας, Οικογένειας και Γυναικών κ. Χριστίνα Χαντερτχάουερ η οποία και προθυμοποιήθηκε να τη θέσει υπό την αιγίδα της. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος και η Βαυαρή Υπουργός κ. Χαντερτχάουερ κήρυξαν σε κοινή συνέντευξη τύπου, στις 25 Ιουνίου 2012, την έναρξη του προγράμματος με την ονομασία: "Βοήθεια για τα παιδιά της Ελλάδος" .

Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας συνέδραμε με το ποσό των ογδόντα χιλιάδων ευρώ, ενώ το ίδρυμα "Sternstunden" της Βαυαρικής Τηλεόρασης διέθεσε το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ. Παράλληλα και άλλες μεγάλες βαυαρικές εταιρείες και οργανισμοί δήλωσαν ενδιαφέρον για την οικονομική ενίσχυση του προγράμματος.

Στις 5 Νοεμβρίου 2012 η Βαυαρή Υπουργός κ. Χαντερτχάουερ, συνοδευόμενη από τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση, τον αντιπρόεδρο του ιδρύματος Sternstunden κ. Δρ. Λούτγκερ Χέρμελε και τον δικηγόρο κ. Σταύρο Κωσταντινίδη επισκέφθηκαν την Αθήνα και είχαν συνομιλίες με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ. Κωσταντίνο Δήμτσα. Είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά τους χώρους ετοιμασίας και διανομής πακέτων με τρόφιμα και να συναντήσουν γονείς και παιδιά απόρων πολυτέκνων οικογενειών. Η βαυαρ ική αντιπροσωπεία έγινε δεκτή και από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνιο Σαμαρά.

Στις 29 Νοεμβρίου 2012 έλαβε χώρα στο μουσικό μέγαρο του Μονάχου μεγάλη μουσική εκδήλωση με την Βίκυ Λέανδρος και τον γνωστό στη Γερμανία μουσικό και ηθοποιό Μίρο Νέμετς. Την εκδήλωση παρουσίασε με κομψό και χαριτωμένο τρόπο ο γνωστός Βαυαρός καμπαρετίστας και μιμητής Γερμανών πολιτικών προσωπικοτήτων, κ. Αντρέ Ηάρτμανν.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και η βαυαρή υπουργός κ. Χαντερτχάουερ. Τα έσοδα από την εκδήλωση,- εισιτήρια και δωρεές - ανέρχονται στο ποσό των εκατόνεξήντα χιλιάδων ευρώ (160.000,00 ευρώ).
 
Ο κ. Κωσταντινίδης, ο κ. Χέρμελερ, η κ. Λέανδρος και ο κ. Νέμτς παρέδωσαν τις επιταγές στον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση και στον εκπρό¬σωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παπαγιάννη

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε ακολούθως η αυθόρμητη αναγγελία από τον παρευρισκόμενο Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μονάχου και Άνω Βαυαρίας κ. Δρ. Εριχ Γκράιπλ, ότι ενισχύει αμέσως το πρόγραμμα "Βοήθεια για τα παιδιά της Ελλάδος" με εβδομήντα χιλιάδες ευρώ, παραδίνοντας συνάμα και τη σχετική επιταγή.

Επίσης ο ελληνας διευθυντής της Εταιρείας Βίτα Ντεβελοπμεντ κ. Μουχτάρης θα καταθέσει το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ.

Στον ευχαριστήριο λόγο του ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Μάξιμος Παπαγιάννης μετέφερε τις ευχαριστίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και τόνισε, μεταξύ των άλλων, την ανάγκη να βοηθήσουν όλοι, ώστε αυτά τα παιδιά που σήμερα δέχονται τα πακέτα τροφίμων να μπορούν, όταν μεγαλώσουν, να έχουν και τη δυνατότητα εξεύρεσης εργασίας και επαγγελματικής αποκατάστασης.

Την μουσική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της βαυαρικής κοινωνίας, όπως ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Βαυαρίας, ο Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Μονάχου, ο πρόεδρος του Βαυαρικού Ιδρύματος για τα Μέσα Γενικής Ενημέρωσης, η βοηθός Επίσκοπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Βαυαρίας, ο πρόεδρος των τραπεζών Stadtsparkassen, o διευθυντής της Εταιρείας Leifina, κ. Δρ. Κουρτ Σβαρτς, με τη σύζυγό του κ. Χιόνα Ξανθοπούλου και πολλοί εκπρόσωποι του επιστημονικού, καλλιτεχνικού και εμπορικού κόσμου, καθώς επίσης και ο τούρκος γεν ικός πρόξενος κ. Έρις.

Από πλευράς της παροικίας μας παρέστησαν ο Πρεσβύτερος-Οικονόμος Πλούταρχος Κωσταντινίδης, η Γενική Πρόξενος κ. Σοφία Γραμματά, η πρόεδρος του ιδρύματος ΠΑΛΛΑΔΙΟ κ. Δρ. Βασιλεία Τριάρχη-Χέρμανν, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας, καθηγητής κ. Δρ. Βασίλειος Φθενάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής κ.α
 
Η Εταιρεία εισαγωγών Αναστάσιος Παπάζοφ και ο γαστρονόμος Μανώλης Κουγιουμουτζής προσέφεραν τα ποτά στη δεξίωση που επακολούθησε.

Όφείλεται ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο, στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, στον Πρωτοσύγγελο π. Μάξιμο Παπαγιάννη και στη Βαυαρή Υπουργό κ. Χαντερτχάουερ, για την αμέριστη στήριξη του προγράμματος. Στο ίδρυμα Sternstunden και σ΄όλες τις βαυαρικές εταιρείες και βαυαρικούς οργανισμούς εκφράζουμε την άπειρη ευγνωμοσύνη μας για την πλουσιοπάροχη οικονομική συνδρομή τους.

Ιδιαίτερη αναφορά ευγνωμοσύνης πρέπει να γίνει στον κ. Σταύρο Κωσταντινίδη, που ήταν η ψυχή και ο κύριος μοχλός αυτής της μεγαλειώδους επιτυχίας.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας

Μόναχο, 01.12.2012

Πηγή: europolitis.eu