3 Δεκέμβριος 2012, 13:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:32

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Δυτική Μακεδονία

  • Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Δυτική Μακεδονία

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους στη Δυτική Μακεδονία προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα σε κάποια σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου και αναγκάζοντας τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων, από το 37ο έως το 43ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας, από το 25ο έως το 28ο χιλιόμετρο, αλλά και στο δρόμο Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, από το 20ο έως το 30οχιλιόμετρο.

«Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο ορεινό δίκτυο και να έχουν μαζί τους αλυσίδες. Οι υπηρεσίες της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι πανέτοιμες. Έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες για το αλάτι και τα μηχανήματα και εάν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της περιφέρειας, Μάκης Ασλανίδης.

Το χιόνι που έπεσε φτάνει έως τα 10 εκατοστά σε υψόμετρο άνω των 1.300 μέτρων, ενώ η κίνηση στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται κανονικά.

Πηγή: thestival.gr